28 Kasım 2014 Cuma

Cassandra Clare-Kemikler Şehri



 Çok uzun zamandır merak ettiğim bir seriye sonunda başladım. Aslında elimde Mahşer,Otostopçunun Galaksi Rehberi,Mesaj,Eragon,Yerdeniz,Dune,Amber Yıllıkları,Kral Katili Güncesi serileri vardı. Ama ben ne yaptım,gidip son paramla Kemikler Şehri'ni aldım. Bu seriye ilgim lise yıllarımda başlamıştı. Birgün babam elinde Mekanik Melek kitabıyla eve gelmişti. Hala merak ederim o kitabı nerden buldu diye. Mekanik Melek'i okuduğumda hayran kalmıştım çünkü yazarın dili aşırı iyiydi ve çok güzel bir konu seçmişti yazar. Gel gör ki ben bu seriye o zaman devam edememiştim ama hep aklımdaydı.Daha sonra Cassandra Clare'ı araştırdım ve Ölümcül Oyuncaklar adlı bir serisi daha olduğunu gördüm.Üzerinden yıllar geçti ve seriyi o süre boyunca alamadım.Sahilde Kafka'yı bitirip yukarıdaki kitaplar arasından birini seçmeye hazırlanırken eskiden okuduğum fantastik kitaplar aklıma geldi.Alacakaranlık,Gece Evi,Açlık Oyunları serileri... Edebi yönlerini okuduktan sonra aşırı bir şekilde eleştirsemde o kitaplar beni mutlu etmişti. Aşk üçgenleri,kötülüğe karşı mücadele,bitmeyen heyecan o zamanlar benim için yeterliydi.İleriki yıllarda daha farklı kitaplara yönelsemde onları hiç unutmadım. İşte okuyacak kitap seçerken aklıma Ölümcül Oyuncaklar serisi geldi.1 saat içinde kitap elime geçti ve hemen okumaya başladım. Şuan iyiki almışım diyorum çünkü o eski heyecanı tekrar yaşadım.

 Kahramanımız on beş yaşında Clary adlı genç bir kız. Clary en yakın arkadaşıyla gittiği kulüpte bir cinayete tanık oluyor. İşin ilginç tarafı cinayeti işleyenler benim gibi eli yüzü düzgün,etliye sütlüye karışmayan,efendi tipler değil. Sıradışı silahlara sahip dövmeli gençler. Belki içinizden''Ne olmuş yani?'' diyeceksiniz ama bu gençleri sadece Clary görebiliyor. Dananın kuyruğu burada kopuyor zaten. Gençleri bizde görebilseydik kitabın yazarı Grange olurdu. Kitaplarda bazı dönüm noktaları vardır ya ondan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmaz işte Clary içinde dönüm noktası bu cinayet. Onca yıldır kendisinden saklanan gerçekler açığa çıkmaya başlar. Normal bir bir öğrenciyken birden Gölge Avcıları,kurtadamlar,vampirler ve iblisler hayatına giriyor.Diğer karakterimiz ise Jace. Esas oğlanımız olan Jace pek bir havalı. Normalde bu tip karakterleri sevmesemde Jace'i pek bir sevdim.Öyle laflar ediyor ki bazen kitabı bırakıp Jace'e gülüyordum.Neyse kimin kime aşık olacağını anlamışsınızdır herhalde. Öyle vıcık vıcık aşk sahnelerinin olmaması kitabı daha bir sevmeme neden oldu.Kitabı okumadan önce kitabın sonlarına doğru şok olacağıma dair yorumlar okumuştum ama olmadım.Çünkü kitabın başından beri hafif hafif sezdirmişlerdi olayı. Olayın ne olduğunu söylemeyeceğim çünkü kitapta ki en büyük şaşırtmacadır kendileri. Genel olarak çok akıcı bir kitaptı. Vizelerim olmasaydı bir günde bitirebilirdim. Son olarak Valentine'den bahsedeceğim. Bence bu karaktere çok büyük haksızlık yapılıyor. Valentine sevgiyi hakediyor bence.Düşüncesinde de hiçbir yanlışlık görmüyorum. Valentine'ye ihanet etmeyip iyi bir dost olsaydınız her şey çok daha güzel olabilirdi. Kitap hakkında ki düşüncelerim bu kadar. Kesinlikle çok akıcı ve güzel bir kitap. Gönül rahatlığıyla okuyabilirsiniz.

10 yorum:

  1. Merhabalar,
    Blogunuzu çok beğendim ve sizi takibime aldım :) Bende bloguma beklerim.
    http://hayatimakyajla.blogspot.com.tr/
    Sevgiler,
    Ebru

    YanıtlaSil
  2. bende kitabı çok merak ediyordum ama dayanamadım kitabı okumadan filmi izledim. her zaman düşündüğüm gibi bir kitap film yapılınca içeriği kayboluyor bence.. sizin yazınızı da okuyunca filmini izlemiş olmama rağmen okuyasım geldi film biraz havada kalmış gibiydi çünkü..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmin çok kötü olduğunu okumuştum. Okuyun bence sonuçta diğer kitaplarda yeni şeylerle karşılaşacaksınız.

      Sil
  3. Valentine sandığın kadar masum değil malesef.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diğer kitapları okumadığım için masum mu değil mi bilemem ama sadece ilk kitabı baz alırsam adama haksızlık yapıyorlar.

      Sil
    2. İlk kitapta da masum değil zaten.

      Sil
    3. masum bence :) adama bu kadar yüklenmeyin

      Sil
  4. Merhaba bloğunuz hayırlı olsun. Keyifli bloglamalar diliyorum. Blog keşif etkinliğinde rastladım bloğunuza. Ben de bloğuma beklerim sizi. Sevgiler. :)

    YanıtlaSil