15 Aralık 2014 Pazartesi

Stephen King-Şeffaf


 Herkese merhabalar. Uzun zamandır Stephen King kitabı okumadığımın farkına vardım ve bazı  kitaplarını sipariş ettim. Kitapçımda da Şeffaf'ı görünce hemen aldım ve okumaya başladım. Kitap çok heyecanlı olmasına rağmen son 100 sayfasını okumam çok uzun sürdü. Kalan son 20 sayfayı da dün gece bitirdim ve karşınızdayım.




 Roberta Anderson adlı kovboy kitapları yazan Haven kasabasının sakini birgün ormana gider. Ayağı da bir şeye takılır ve yere düşer. Tabi bu dal ya da taş değil bir madendir. İşte kitabın geleceğini bu esrarengiz cisim oluşturuyor. Bu cisme Andeson'un köpeği Peter alışıgelmişin dışında bir tepki veriyor. Ben Peter'ın gelecekte veterinerde yaşadığı olaydan sonra daha aktif bir rol oynamasını beklemiştim ama öyle olmadı. Yeni bir Hayvan Mezarlığı değilde Ruhlar Dükkanı oldu bu kitap benim için. Bu cismi hepimizin yapacağı gibi merak ediyor Anderson ve kazmaya başlıyor. Ancak cismin öyle küçük bir şey olmadığını anlıyor. Anderson'u burada bırakıyorum ve Gardener'a geçiyorum. Gardener eski karısını öldürmeye çalışmış eski bir öğretmen. Şuan hayatını şiir okuyarak kazanıyor ve çok içiyor. Kafasında demir-ya da çelik hatırlayamadım-bir plaka var. Aşk yaşayacakları ya da yaşayanları belirledik hemen kafamızda. İntiharın eşiğine gelen Gardener, Anderson'un ondan yardım istediğini duyar. İçinde yaşadığı ikilemler sonucu Anderson'un yanına gider ve onu bitkin halde görür. Eee kazmak öyle kolay değil herhalde.  Bundan sonra Anderson, Gardener'ı kendisiyle birlikte kazması için ikna etmeye çalışır. İkna olur mu olmaz mı onu okuyunca öğrenirsiniz. O yüzden Gardener olayını da bitirip kasabamıza geçiyorum. Ruhlar Dükkan'ını okuyanlar bilir. Bir antika dükkanı açılır ve oranın sahibi herkesi etkiler. İşte bu kitapta da o maden kasabalıyı etkiliyor. Değişik değişik icatlar yaparak kendilerini dış dünyadan soyutluyorlar. Bunun tek bir nedeni var o da Kapıya Vuran Tommy'ler. Korku unsura az olan bu kitapta ne zaman Kapıyı Vuran Tommy'ler lafı geçse ürperdim.  Tommycikler gelişim adı altında kasabamızı etkiler. Etkilenen kasaba haklıda bu garipliklerini kimse farketmesin diye elinden geleni yaparlar. Ruhlar Dükkanı'nın uzaylı bir versiyonu olarak düşünüyorum bu kitap için. Yine de çok güzel bir kitap. Stephen King okumaya başlamak için ideal bir kitap. Çok dağınık bir inceleme oldu ama kusura bakmayın.İyi okumalar...

7 yorum:

  1. önce anlamadım hangi kitap olduğunu Şeffaf diye görünce sora Tommyknockers olduğunu anlayınca tüylerim ürperdi bir anda .. çok heyecanlı bir kitaptır..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şeffaf ismi çok saçma olmuş. Dediğin gibi çok heyecanlı bir kitap. Hiçbir şeyle uğraşılmasa birgünde çok rahat bitirilebilir.

      Sil
  2. Merhaba bloğunu severek takibe alıyorum.Blog keşif etkinliğini sende duyurursan daha çok kişiye ulaşabiliriz.Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. G+ da paylaştım :) Sizide çok önceden takip ediyormuşum güzel yazıyorsunuz :)

      Sil
  3. Merhaba ,sevdicann blog keşif etkinliğinden blogunuzu takibe aldım.
    Benim blogumda da daha önce başlatmış olduğum blog takip etkinliğim var herkesi beklerim.

    http://www.sosyalmedyakafe.com/2014/10/bloglar-dayanismasi-blog-takip-etkinligi.html

    Etkinliğimi blogunuzda yayınlayarak daha çok kişiye ulaşmamıza destek verirseniz sevinirim.

    iyi günler diliyorum :)

    YanıtlaSil
  4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil